PsyOn

Since 1991

Küldetésünk

 

Abban hiszünk, hogy a technológia fejlődése egyre nagyobb teret nyit a munkahelyi párbeszédnek, hogy a vezető és a munkatárs közötti kapcsolat az egyenrangúság felé tart.

 

Minden eszközünk ezt a párbeszédet támogatja, az üzleti eredményességet a munkaerő-stabilitáshoz és az egyéni sikerességhez kötve.

Munkaerő-stabilitás - versenyelőny, amit a vezetők erősítenek

Szervezési készség

Műszaki jártasság

Logisztikai jártasság

 

készségszint- mérés

A workprobes.online kiegészítéseként alkalmazzuk - a rövid, 5-7 perces gyors kérdőívek eredményei a betanítás szakmai fókuszait térképezik fel.

 

A felvételre kerülők a tudásszint-kiegyenlítésére személyre szabott oktatást kapnak statisztikai folyamatkontrollból, a gyakori műszaki problémák megoldásáról, valamint a logisztikai rendszerek, vagy projekt menedzsment eszközök kezeléséről.

LPO - Etika

Sikerkeresés és kudarckerülés

3 faktoros személyiség teszt

Pszichológiai szerződés               IQ és ÉI Q

 

megbízhatóság - érzelmi stabilitás, erkölcsi érettség

Üzleti információ- vagy adatérzékeny, nagy személyi vagy anyagi felelősséggel járó munkakörökben az érdekérvényesítéshez kötődő kockázatok tarthatók mederben, minimalizálhatók az LPO eredményei alapján.

 

Az érzelmi érettséget és szabályozottságot mérő módszereink eredményei nem "magas" vagy "alacsony" minősítést adnak, hanem szakmánként, pozíciónként jól beazonosítható magatartásokat - a jelölt "kulturális" egyezései és különbségei a céges kultúrához viszonyítva szintén egyénre szabott vezetői akciókat, ösztönző eszközöket támogatnak egyben az új munkatársak változási potenciálját, fejlődési ütemét is beazonosítva.

 

Sales Booster

 

öt értékesítő típus, hét értékesítési folyamat

Hogy egy munkatárs értékesítési rutinja mekkora egyezést mutat a cég sikeres értékesítési gyakorlatával az értékesítési folyamatokban, nemcsak felvételkor, hanem a képzések előkészítésében is fontos információ.

Az ügyfeleket támogató Farmert és a márkát képviselő Harvestert nehéz elszánt Hunterré tenni, a szakértő Fisherman pedig könnyen válik Urbánus, nem értékesítő szakértővé egy-egy probléma megoldása kapcsán.

 

Az eredményekre támaszkodva az értékesítők képzése irányítottá válik - nem kell mindenkinek végigülnie minden unalomig ismert tanfolyami blokkot, csak azokon a rutinokon kell dolgoznia a munkatársnak, amikben csak az értékesítői szokások, magatartás változása vezet jelentős teljesítményjavuláshoz, eredményességhez.

 

Pókhálós elemzésünk egyszerre diagnosztika és cselekvési terv.

Megmutatja, mekkora különbségek vannak a szerepértelmezésekben egy-egy pozícióval kapcsolatban az azt betöltő és a vele dolgozók között és egyben egyszerű eszköz a kommunikáció újra tervezésére, hatékonnyá tételére.

 

Nem vezetünk be semmi újat, csak letisztítjuk az együttműködést, levesszük a felesleges terheket és megnöveljük a munkatársak döntési szabadságát, felelősségvállalását, így hozzájárulásukat  az üzleti eredményekhez.

 

Egy pozíció üzleti hatása a betöltő és tíz munkatársa szemével – a munkatársak többet, mást várnak el, mint amire a betöltő jogosultnak és kötelezettnek tartja magát.

 

Amíg egy pozíció megítélése ennyire különböző, addig minden fejlesztési beavatkozás, változás kimenetele bizonytalan, hatása kevéssé kiszámítható.

 

Amit mi adunk: egyértelmű szerepet kap a pozíció, minden pozíció és a szerepek hálóvá fűződnek.

 

Az első lépés a pozíció "igazi" hatásterületének a megrajzolása, a második ennek kommunikációja, a harmadik pedig a fenntartás és "kitöltés" - a pozíció betöltője él a hatáskörével, meghozza a döntéseket, felelősséget vállal, a vezető pedig visszajelzi az elért eredményeket és jutalmazza a hozzájárulást.

A szó jelentése: a cég küldetésének, stratégiájának, céljainak megfelelő letisztázott működés felépítése és fenntartása.

 

Ez a modell szakít a hagyományos, munkaigényes szervezetfejlesztéssel - gyors, a változás megtörténik, mert megerősíti a jó gyakorlatot és leveszi a felesleges terhet az együttműködésről.

 Ismertető videónk itt.

 

Partnereinkkel együtt fejlődtünk...

Várjuk levelét: iroda@psyon.hu

    MX és LATAM: contacto@alfredoluna.org

 

Telefonáljon nekünk: +36 30 524 53 15

 

Látogasson el hozzánk: Székesfehérvár Verseci u. 1-15., Hungary

 

Kövessen bennünket: